До новин

ГПУ та СБУ провели обшуки в чотирьох областях у справі заводу «Океан»

26 вересня, 2016
Резонансні справи
ГПУ та СБУ провели обшуки в чотирьох областях у справі заводу «Океан»

Генеральна прокуратура спільно зі Службою безпеки проводить спецоперацію в рамках кримінального провадження щодо заволодіння майном ПАТ «Миколаївський суднобудівний завод «Океан». 



Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили в Управлінні зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

Вищезазначене кримінальне провадження внесене до ЄРДР за фактом заволодіння невстановленими особами майном ПАТ «Миколаївський суднобудівний завод «Океан» в особливо великих розмірах, доведення цього підприємства до банкрутства та вчинення інших злочинів.

Внаслідок злочинних дій ПАТ «Миколаївський суднобудівний завод «Океан» було завдано збитків на суму понад 1,5 млрд гривень.

Як зазначається в повідомленні, 25 вересня на території Миколаївської, Київської, Дніпропетровської областей, в тому числі за місцем розташування ПАТ «Миколаївський суднобудівний завод «Океан» в ході проведення спецоперації було проведено 23 обшуки, до яких було залучено більш як 45 працівників прокуратури та 150 співробітників СБУ.

В ході досудового розслідування на причетність до вчинення вказаних злочинів перевіряються всі особи, задіяні у процедурі банкрутства підприємства, зокрема ліквідатори, службові особи ПАТ «Миколаївський суднобудівний завод «Океан», ПрАТ «Смарт-Холдинг» та інших підприємств.

Нагадаємо, 12 вересня радник президента Юрій Бірюков повідомив, що Печерський районний суд Києва відібрав суднобудівний завод «Океан» у нардепа Вадима Новінського.

У свою чергу, в «Смарт-Холдингу» наголосили, що не мають стосунку до цього заводу.

Як писав раніше портал Банкрутство & Ліквідація, Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання ГПУ та своєю ухвалою від 9 вересня наклав арешт на цілісний майновий комплекс Публічного акціонерного товариства «Миколаївський суднобудівний завод «Океан».

Голова комітету кредиторів Ігор Волошин під час прес-конференції в Києві 20 вересня заявив, що рішення Печерського суду – перша ланка в ланцюзі планованого рейдерського захоплення підприємства.

Коментарі
Додати коментар