До новин

Військова прокуратура перевіряє, як банк «Новий» розпорядився 1 млрд грн КБ «Південне»

29 вересня, 2016
Збитки
Військова прокуратура перевіряє, як банк «Новий» розпорядився 1 млрд грн КБ «Південне»

Печерський райсуд м. Києва задовольнив клопотання Головної військової прокуратури ГПУ й надав тимчасовий доступ та дозвіл на вилучення копій документів, які становлять банківську таємницю, - до матеріалів інспекційної перевірки банку «Новий» (м. Дніпро), проведеної Нацбанком в 2016 році.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Своє клопотання прокурор військової прокуратури обґрунтовував здійсненням процесуального керівництва в кримінальному провадженні, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом розтрати бюджетних коштів, а також неналежного виконання службових обов`язків службовими особами Державного космічного агентства України, державного підприємства «Конструкторське бюро «Південне» імені М.К. Янгеля» та інших під час виконання міжнародної програми створення космічного ракетного комплексу «Циклон-4» на пусковому центрі Алкантара (Бразилія).

Головну військову прокуратуру зацікавили дані, що стосуються банку «Новий» у частині операцій, пов`язаних із використанням коштів ДП «КБ «Південне», призначених для виконання проекту «Циклон-4».

Як зазначається в ухвалі суду: «Національний банк України листом від 23.08.2016 №24-0004/7097дск повідомив Генеральну прокуратуру України, що 4 серпня 2016 року структуру власності банку «Новий» було визнано непрозорою та поінформував про те, що станом на 28 червня 2016 року на рахунках ДП «КБ «Південне» у вказаній банківській установі розміщено понад 1 млрд грн.

Разом із тим, 30.08.2016 з Національного банку України надійшла відповідь на запит Головної військової прокуратури від 28.07.2016 про результати інспекційної перевірки, у якій, серед іншого, міститься відмова на надання копій документів із посиланням на вимоги ст. 60 Закону України «Про банки і банківську діяльність».

У Головній військовій прокуратурі констатували, що матеріали інспекційної перевірки, проведеної в 2016 році Нацбанком щодо банку «Новий», можуть мати доказове значення щодо можливого заволодіння бюджетними коштами, зловживань чи недбалості при їх витрачанні під час виконання дослідно-конструкторської роботи.

Коментарі
Додати коментар