До новин

Страхова компанія «Гарантія» визнана банкрутом

03 жовтня, 2016
Банкрутство фінустанов
Страхова компанія «Гарантія» визнана банкрутом

Господарський суд міста Києва 5 вересня своєю постановою визнав банкрутом і відкрив ліквідаційну процедуру Страхового товариство з додатковою відповідальністю «Гарантія».

Про це йдеться у матеріалах справи № 910/29337/15, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Ліквідатором призначено арбітражного керуючого Сергія Дяченко.

Заявлення грошових вимог кредиторів до боржника можливе протягом двох місяців.

«Як вбачається з матеріалів справи, 2 вересня 2016 року комітетом кредиторів прийнято рішення про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором боржника арбітражного керуючого Дяченка С.В. У зв'язку з викладеним суд приходить до висновку про обґрунтованість клопотання щодо визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури», - йдеться у постанові.

У лютому поточного року голова правління громадської організації «Союз юристів Одеської області» Олександр Рябець звинувачував київських суддів у неправомірному відкритті процедури банкрутства страхової компанії «Гарантія», чиє становище на ринку вже було вкрай хитким.

За його словам, у компанії тисячі вкладників, яким вона гарантує повернути внески. Однак в обхід справедливого розподілу, група осіб з Одеси і київський суддя уклали угоду, за якою всі сумлінні вкладники навряд чи отримали б гроші.

Рябець підкреслив, що після укладеної угоди суддя Київського Госпсуду Микола Пасько порушив провадження у справі про банкрутство і призначив арбітражного керуючого в компанію.

«За документами видно, що спочатку вибирати керуючого повинна була автоматизована система. Але в результаті суд сам призначив арбітра, що теж є корупційною складовою», - обурюється громадський активіст.

Він впевнений, що справу про хабар гальмуватимуть, незважаючи на беззаперечні докази фактів корупції. Рябець вважає, що судді мають привілеї та захист.

Коментарі
Додати коментар