До новин

Збитки банків з початку року скоротилися в декілька разів

03 жовтня, 2016
Збитки
Збитки банків з початку року скоротилися в декілька разів

За серпень 2016 діючі банки отримали прибуток на загальну суму 2,7 млрд. гривень. Чистий процентний дохід банківської системи за серпень, порівняно з липнем, збільшився майже в 2 рази - до 4,9 млрд. гривень.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Нацбанку.

Згідно з даними регулятора, чистий комісійний дохід банківської системи збільшився на 4,7%, до 2,2 млрд. гривень. Зростання процентного доходу обумовлене не відновленням кредитування, а в основному пов'язане з процесами реструктуризації кредитних портфелів банків, які активно почалися після діагностичного обстеження якості активів на виконання програм докапіталізації.

Прибутковими у серпні були 78 банків. Їх сукупний прибуток склав 3,7 млрд. гривень. Для порівняння, в липні прибуток був у 74 банків на суму 1 млрд. гривень. Збитковою в серпні була діяльність 22 банків на загальну суму 1,1 млрд. гривень.

За вісім місяців збиток діючих банків зменшився в 6,8 раза порівняно з відповідним періодом минулого року (станом на 1 серпня 2015 збиток склав 45 млрд. гривень). Таке зменшення пов'язане зі зниженням обсягів відрахувань у резерви під активні операції на 62% або на 50,4 млрд. гривень.

Коментарі
Додати коментар