До новин

Фонд гарантування відібрав 33 компанії для продажу майна збанкрутілих банків

10 жовтня, 2016
Продаж
Фонд гарантування відібрав 33 компанії для продажу майна збанкрутілих банків

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб затвердив та оприлюднив список компаній, що пройшли кваліфікаційний відбір за напрямом діяльності «організація відкритих торгів». У переліку – 33 компанії.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу ФГВФО.

«За результатами планового кваліфікаційного відбору за напрямом «організація відкритих торгів (аукціонів)» Фондом гарантування вкладів фізичних осіб визначено перелік компаній, які відповідають усім критеріям, визначеним документацією кваліфікаційного відбору, та можуть залучатися для реалізації активів неплатоспроможних банків та банків, що ліквідуються.

Повідомляється, що свої документи на участь у відборі подали 50 претендентів. Після детальної перевірки Фондом до списку «акредитованих майданчиків» потрапили 33 компанії. Дванадцять з них використовують електронну торгову систему, створену ГО «Трансперенсі Інтернешнл Україна». Ці майданчики матимуть можливість долучитися до реалізації пілотного проекту нової системи продажу активів неплатоспроможних банків «Prozorro.Продажі».

«Нова система продажу активів зараз перебуває на етапі тестування. Режим «пілоту» у нас передбачений на один рік. Prozorro.Продажі запускається паралельно тій системі реалізації активів, за якою зараз працює Фонд. Протягом кількох місяців вивчатиметься статистика продажів, розглядатимуться скарги, якщо такі будуть. Ми повинні переконатися, що система Prozorro.Продажі працює без нарікань. Тільки після того, як на практиці буде доведено її прозорість та ефективність, ми зможемо врешті прийняти рішення, що активи поза системою Prozorro.Продажі не продаватимуться», – сказала директор департаменту консолідованого продажу та управління активами Фонду Юлія Берещенко.

Перелік відібраних компаній можна переглянути за цим посиланням.

Нагадаємо, меморандум щодо намірів співпраці у побудові в Україні нової системи реалізації активів неплатоспроможних банків та банків, що ліквідуються, «Prozorro.Продажі» був підписаний 24 червня.

Головним донором проекту «ProZorro.Продажі» є підприємницький фонд Western NIS Enterprise Fund, який підтримує ініціативи з просування реформ в Україні та трансформаційні проекти.

Коментарі
Додати коментар