До новин

ЄБРР допоможе збитковому «Ощадбанку» кредитом на 50 млн євро

17 жовтня, 2016
Борги
ЄБРР допоможе збитковому «Ощадбанку» кредитом на 50 млн євро

Рада директорів Європейського банку реконструкції і розвитку 4 жовтня ухвалила рішення про надання «Ощадбанку» кредитної лінії на суму 50 млн євро в рамках програми торгового фінансування.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Як раніше повідомлялося з посиланням на ЄБРР, «проект здійснюється в рамках більш широких зусиль, спрямованих на сприяння комерціалізації і підготовки «Ощадбанку» для подальшої приватизації в контексті програми реформування державних банків, яка розроблена і реалізується урядом України».

Передбачається, що робота з «Ощадбанком» буде включати в себе кілька етапів фінансування і технічного співробітництва протягом періоду до п'яти років, починаючи з проекту TFP і пов'язаного з ним технічного співробітництва.

Наступні етапи більш широкого співробітництва в рамках підготовки до приватизації пов'язані і обумовлені прогресом в вдосконалення корпоративного управління; комерціалізацію операцій та операційної перебудовою (overhaul) «Ощадбанку».

«Ми вітаємо рішення ради директорів ЄБРР про надання «Ощадбанку» кредитної лінії в рамках програми TFP. Наступний крок - підписання найближчим часом угоди і початок роботи банку з одним з найбільших інвесторів України», - прокоментував агентству рішення ради директорів ЄБРР голова правління «Ощадбанку» Андрій Пишний.

Як відомо, «Ощадбанк» заснований в 1991 році. Його єдиним власником є держава.

Коментарі
Додати коментар