До новин

У «Титанових інвестицій» Фірташа з’явились несподівані проблеми

20 жовтня, 2016
Резонансні справи
У «Титанових інвестицій» Фірташа з’явились несподівані проблеми

Несподівано під санкціями опинилася компанія українського бізнесмена Дмитра Фірташа - ТОВ «Титанові інвестиції».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Liga.net.

Структура була зареєстрована ще в середині червня 2014 року в Москві.

Після анексії Криму Фіратшу довелося підлаштовуватися під російське законодавство, щоб уникнути втрати кримських активів. Безнесмен вирішив перенести частину бізнесу в Росію.

ТОВ «Титанові інвестиції» фактично є підрозділом «Кримського Титана» в Росії. Сам «Кримський Титан» перереєструвався в Києві і був перейменований в «Юкрейнінан Кемікал Продактс». Швидше за все, санкції були введені через регулярні поставки ТОВ «Титанові інвестиції української сировини» (ільменіту) на адресу кримських активів Фірташа.

Нагадаємо, Фірташу в Україні належить ТОВ «Валки-Ільменіт». Ця компанія продає ільменіт для компанії «Титанові інвестиції», яка в свою чергу завозить його в Крим, зокрема через порт Кавказ.

Головою ТОВ «Титанові інвестиції» є громадянин Росії Олександр Ємелін - давній знайомий Фірташа. Раніше він працював в таких компаніях бізнесмена як Euronit Kereskedelmi, Зангас-НГС, С Cronos Im-Ex.

Компанії обмежили торгові операції, припиненнили транзит ресурсів і перевезень. 18 жовтня президент Петро Порошенко підписав указ, яким продовжив санкції щодо росіян і російських компаній.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, суд залишив позов Ostchem Фірташа щодо ОПЗ без розгляду.

Коментарі
Додати коментар