До новин

У Раді вимагають зупинити знищення заводу «Океан» представниками РФ

21 жовтня, 2016
Резонансні справи
У Раді вимагають зупинити знищення заводу «Океан» представниками РФ

Народний депутат Денис Силантьєв із Радикальної партії вимагає від правоохоронних органів втрутитись у ситуацію з захопленням миколаївського суднобудівного заводу «Океан» особами, які пов'язані з вищим керівництвом Російської Федерації.

Про це він заявив на брифінгу в парламенті, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «РБК-Україна».

Депутат вважає, що Кремль зацікавлений у знищенні стратегічної для України галузі - суднобудування. За словами Силантьєва, те, що сьогодні відбувається з «Океаном», може свідчити про реалізацію одного з сценаріїв «гібридної» війни РФ проти України.

Він нагадав, що 9 вересня Печерський суд задовольнив прохання представників ГПУ і прийняв сумнівне з точки зору закону рішення зупинити процедуру оздоровлення заводу, в рамках якої комітет кредиторів шукав інвестора для суднобудівного підприємства. Суд передав все майно верфі на зберігання фізичній особі Леоніду Шумилу, представнику колишнього власника – громадянина Російської Федерації, який довів «Океан» до банкрутства.

Нардеп нагадав, що Шумило очолював завод в 2010 – 2011 роках, будучи менеджером, який повністю залежав від російських акціонерів заводу. При цьому, за його даними, самі росіяни отримали контроль над цим стратегічним підприємством шляхом низки сумнівних угод.

Основним бенефіціаром заводу сьогодні є особистий друг президента РФ Путіна Ігор Юсуфов, який відомий тим, що очолював енергетичне міністерство країни агресора, входив до складу ради директорів «Газпрому», повідомив депутат.

Продаж суднобудівного підприємства, яке Кремль довів до банкрутства, на відкритих торгах та залучення міжнародних інвесторів дозволило б погасити заборгованість по заробітній платі в розмірі 90 млн грн і перед бюджетом у розмірі 54 млн грн. Припинення ініційованої раніше радою кредиторів процедури оздоровлення «Океану» і передача його в руки колишніх російських власників, зазначив депутат, ставить під загрозу ці плани.

«Звертаємося з вимогою до правоохоронних органів припинити підігравати державі-агресору і прийняти всі заходи для захисту законних інтересів держави та її громадян від протиправних посягань», - резюмував Силантьєв.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, відродженню «Океану» заважають люди «Газпрому».

Коментарі
Додати коментар