До новин

СЕТАМ починає продавати заставлене майно боржників Ощадбанку

24 жовтня, 2016
Події
СЕТАМ починає продавати заставлене майно боржників Ощадбанку

ДП «СЕТАМ» та Ощадбанк підписали договір про співпрацю, в рамках якого передбачається реалізація через електронний майданчик СЕТАМ заставленого майна боржників, що набуте у власність банку в рахунок погашення заборгованості.

19 жовтня 2016 року у Міністерстві юстиції України відбувся круглий стіл «Нові можливості українських банків щодо добровільного продажу активів». Під час заходу було підписано договір про співпрацю між ДП «СЕТАМ» та Ощадбанком. Відтепер заставлене майно боржників, що набуте у власність банку в рахунок погашення заборгованості, буде продаватися через електронний майданчик СЕТАМ.

«Підписання договору з Ощадбанком - це визначна подія в житті нашого підприємства. Впевнений, що наша співпраця буде плідною та результативною. Ми беремося продавати об’єкти, що є на балансі Ощадбанку, через свою систему й намагатимемося досягати найкращих показників стосовно продажу цього майна», - наголосив генеральний директор ДП «СЕТАМ» Віктор Вишньов.

Наразі, Ощадбанк найближчим часом планує реалізувати на електронних торгах СЕТАМ 24 об’єкти рухомого та нерухомого майна на загальну суму понад 514 млн грн.

«Ми розширюємо співпрацю з СЕТАМ, яка на сьогодні є найбільшим і найефективнішим в Україні майданчиком з продажу заставного майна і має велику кількість користувачів. Продаж об’єктів реалізується за єдиними прозорими стандартами. Для Ощадбанку цей аспект є вкрай важливим, адже для державних установ однією з найважливіших умов діяльності є відкритість і прозорість», – зазначив заступник голови правління Ощадбанку Андрій Стецевич.

Ощадбанк співпрацює із СЕТАМ з метою реалізації заставного майна в примусовому порядку з 2015 року. Відтак, протягом 2015–2016 років у процесі виконавчого провадження було реалізовано 226 об’єктів рухомого та нерухомого майна на загальну суму понад 29 млн грн.

«Міністерство юстиції України зі свого боку хоче, щоб СЕТАМ розвивався, а їх система була зручною й зрозумілою для всіх клієнтів й партнерів. Тому СЕТАМ не обмежується продажем тільки арештованого майна, а й розширює сферу своєї діяльності на інші ринки. І ми підтримуємо ці дії державного підприємства», - резюмував заступник міністра юстиції України Сергій Петухов.

Коментарі
Додати коментар