До новин

Ярославський розкрив подробиці скуповування акцій ХТЗ

24 жовтня, 2016
Санація
Ярославський розкрив подробиці скуповування акцій ХТЗ

Власник і президент групи DCH Олександр Ярославський повідомив, що купівля близько 29% ПАТ «Харківський тракторний завод» дозволить йому консолідувати в своїх руках 91,76% акцій підприємства.

Про це він заявив у Харкові в ході церемонії відкриття міжнародного форуму AGROPORT, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Ми на шляху до концентрації», - підкреслив бізнесмен.

За його словами, наявна домовленість з австрійським інвестором повинна пройти етап погодження в Антимонопольному комітеті України, після чого угода буде оформлена.

Бізнесмен упевнений, що цей процес повинен стати ще одним кроком на шляху до реалізації проектів відновлення та оздоровлення Харківського тракторного заводу.

Нагадаємо, в даний час виконується затверджений раніше план досудової санації. Як повідомляли в прес-службі підприємства, Ярославський вже відкрив кредитну лінію ХТЗ у розмірі 400 млн грн для поповнення оборотних коштів, а також повністю розрахувався з заборгованістю по заробітній платі, яка була утворена до його приходу на підприємство.

«Я не можу назвати точні терміни. Залишилося закінчити судові тяжби. Хотілося б, щоб у Новий Рік ми в'їхали на тракторі», - підкреслив Ярославський.

Він висловив упевненість у тому, що вже з наступного року завод можна буде запустити у повноцінну роботу. Бізнесмен не виключив того, що ХТЗ займеться розробкою і випуском інноваційної сільськогосподарської техніки, яка затребувана на зовнішніх ринках, але акцентував увагу на тому, що підприємство буде націлене, в першу чергу, на задоволення потреб вітчизняних аграріїв.

«Будемо випускати те, що необхідно, в першу чергу, Україні», - зазначив Ярославський.

Як ми писали раніше, президент групи DCH планує придбати пакет акцій ПАТ «Харківський тракторний завод» (у стадії санації), від ідеї придбання якого відмовився австрійський інвестор Зігфрід Вольф.

Коментарі
Додати коментар