До новин

Постраждалі від банкрутства чернігівського "Домобудівника" створили громадську організацію

20 квітня, 2015
Банкрутство підприємств
Постраждалі від банкрутства чернігівського "Домобудівника" створили громадську організацію

Чернігівці, які постраждали від банкрутства будівельної компанії "Домобудівник", створили громадську організацію "Захист інвестора".

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Чернігівської міської ради.

Керівник об'єднання Світлана Куліда розповіла, що організацію зареєстровано у квітні, її членами є представники близько 100 родин чернігівців, які вклали кошти у придбання житла у будинках по вул. Глібова – Красносільського у мікрорайоні Масани. Всього громадяни перерахували компанії 13,6 млн гривень. Однак "Домобудівник" збанкрутував і люди не отримали ані квартир, ані коштів. Серед членів організації – майже 20 родин взяли кредити на придбання власних осель по програмі "Доступного житла", зараз вони живуть в орендованих квартирах, і вже по кілька років виплачують кредити. У двох родинах чоловіки майже рік перебувають у зоні проведення антитерористичної операції.

"Ми створили організацію, щоб офіційно представляти свої інтереси, і подали заяву на сесію міськради, щоб нам передали землю під недобудованими будинками. Сподіваюся, що депутати нам теж допоможуть і нарешті "гордіїв вузол" буде розв'язано", - сказала Куліда.

Згідно із статутом, напрямами діяльності ГО "Захист інвестора" є об'єднання кредиторів ПАТ "Будівельна компанія "Домобудівник" для захисту своїх прав і законних інтересів, а також залучення інвесторів для завершення будівництва.

На сесії Чернігівської міської ради 24 квітня депутати розглянуть питання про виділення 2,8 га землі по вул. Глібова – Красносільського ГО "Захист інвестора".

Як пояснив начальник управління земельних ресурсів міської ради Юрій Титаренко, громадська організація має законне право отримати в користування вказану земельну ділянку.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, всі позови прокуратури Чернігівської області про визнання за збанкрутілим ПАТ "Будівельна компанія "Домобудівник" права власності на 11 квартир житлового фонду та їх витребування з чужого незаконного володіння на сьогодні розглянуто та задоволено Господарським судом Київської області.

Коментарі
Додати коментар