До новин

Експерт розповів, навіщо банкрутять «Укрспирт»

28 жовтня, 2016
Банкрутство підприємств
Експерт розповів, навіщо банкрутять «Укрспирт»

Держкомпанію «Укрспирт» банкрутять, аби зірвати приватизацію.

Таку думку висловив в ефірі «5 каналу» директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«З приходом нового міністра АПК (Тараса Кутового, - ред.) все заглухло. Складається враження, що він відпустив ситуацію і сьогодні не зовсім контролює її. Дирекція «Укрспирту» проводить незрозумілу і сумнівну кадрову політику, набираючи або повертаючи на роботу люстрованих міліціонерів та інших осіб з сумнівною біографією. Таке відчуття, що «Укрспирт» банкрутять, усвідомлено або неусвідомлено. Навіщо? Щоб зірвати приватизацію», - заявив експерт, коментуючи страйки на підприємствах «Укрспирту» в п'яти областях України.

Думку Карасьова поділяє і народний депутат Сергій Євтушок. «В «Укрспирті» працює та ж сама гвардія колишніх міліціонерів, які грабували, корупціонерів, які прикривали злочинців ще в той час. Вважаю, що це справа Служби безпеки України, справа генерального прокурора, справа НАБУ», - заявив «5 каналу» нардеп.

«Експерти вважають, що причина руйнівної кадрової політики дирекції ДП «Укрспирт» - в бажанні чиновників керувати галуззю в ручному режимі і отримувати вигоду в тіньовому секторі», - йдеться у сюжеті телеканалу.

Нагадаємо, що міністр аграрної політики і продовольства України Тарас Кутовий має власну думку на цей рахунок. За його словами, МінАПК хоче продати збиковий «Укрспирт». У результаті продажу Україна зможе заробити від $200 млн до $400 млн.

Коментарі
Додати коментар