До новин

До Ради внесли новий законопроект про спрощення процедури банкрутства

28 жовтня, 2016
Законодавство
До Ради внесли новий законопроект про спрощення процедури банкрутства

У Верховній Раді зареєстрували законопроект №3132-д «Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення ефективності процедур банкрутства». Він може надати кредиторам додаткові права та спростити процедуру банкрутства. Зокрема, запевняють автори ініціативи, процес буде важче загальмувати в суді.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на текст законопроекту, опублікований на сайті Ради.

Як зазначають парламентарі, проблема полягає в тому, що існуюче регулювання процедур банкрутства все ще дозволяє боржникам ухилятися від виконання своїх зобов’язань перед кредиторами, а процедури банкрутства надто тривалі та недостатньо ефективні. Ініціативою ж, як запевняють народні обранці, зменшено можливості для зловживань оскарженнями.

Так, проектом визначено, що у касаційному порядку може бути оскаржено тільки постанову про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури. При цьому будь-яке оскарження не зупиняє провадження у справі про банкрутство. Також парламентарі планують посилити повноваження конкурсних кредиторів, у тих випадках, коли вони пропустили строк встановлений для звернення з вимогами.

Змінами запропоновано скасувати порядок, за яким такі кредитори отримують задоволення у шосту чергу. Натомість пропонується визначити, що для кредиторів, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, усі дії, вчинені у судовому процесі до їхнього звернення, є обов’язковими для них в той самій мірі, як і для кредиторів, що звернулись вчасно.

Коментарі
Додати коментар