До новин

Бюджет Сумщини недоотримав понад 128 млн грн через підприємства-банкрути

31 жовтня, 2016
Банкрутство підприємств
Бюджет Сумщини недоотримав понад 128 млн грн через підприємства-банкрути

На думку в. о. начальника Головного управління ДФС в Сумській області Олексія Мазуренка, через підприємства-банкрути бюджет Сумщини недоотримав понад 128 млн гривень.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Сайт міста Суми».

Недоотриманню коштів, на думку Мазуренка, сприяла заборгованість підприємств Сумщини по заробітній платі, яка на сьогоднішній день становить понад 80 млн гривень. Лідерами по невиплатах є ВАТ «Селмі», ПАТ «СМНВО» та ПАТ «Центроліт».

«Якщо на «Центроліті» сума боргу скоротилася до 20%, то в «Селмі» заборгованість не скорочується, і, в першу чергу, відповідальність лягає на менеджерів підприємства. Майно, яке знаходиться на території «Селми», не використовується і не реалізовується. Таким чином податковий борг підприємств-банкрутів станом на 1 жовтня 2016 року склав 128,1 млн гривень», - зазначив Мазуренко.

Враховуючи відсутність проектів з модернізації, процес санації ВАТ «Селма» головний податківець області розцінює як «затягування часу» і вважає, що скорочення податкового боргу будуть сприяти більш радикальні заходи.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, колишні промислові флагмани Сумщини винні своїм працівникам майже 40 млн грн.

Коментарі
Додати коментар