До новин

Суд заарештував майно «Карпатигазу» на 4 мільярди через завдані збитки

31 жовтня, 2016
Резонансні справи
Суд заарештував майно «Карпатигазу» на 4 мільярди через завдані збитки

Суд за клопотанням Генпрокуратури наклав арешт на технологічне обладнання об'єктів нафтогазовидобувної промисловості, що належить оператору договору про спільну діяльність між державною «Укргазвидобування» і Misen Enterprises AB компанії «Карпатигаз» загальною вартістю 4 млрд гривень.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу ГПУ.

«Посадові особи ТОВ «Карпатигаз», при здійсненні госпдіяльності з видобутку газу, діючи за попередньою змовою з посадовими особами «Укргазвидобування», починаючи з 2011 року створили злочинні схеми, які надали можливість незаконно привласнювати видобутий газовий конденсат, занижувати податкові зобов'язання по ПДВ, податку на прибуток і плати за надра», - йдеться в повідомленні відомства.

За твердженням Генпрокуратури, за результатами незаконних фінансових операцій посадових осіб ТОВ «Карпатигаз» державному бюджету завдано збитків в особливо великому розмірі.

Як повідомлялося, «Укргазвидобування» ініціювало арбітражний розгляд справи щодо розірвання договору про спільну діяльність між ТОВ «Карпатигаз» і компанією «Місен Ентерпрайзіс АБ».

Нагадаємо, раніше компанія «Карпатигаз» подала позов до України на 3 млрд доларів.

Компанію «Карпатигаз» в публікаціях ЗМІ пов'язують з Юрієм Бойком та Дмитром Фірташем. У самій компанії наполягають, що її акціонером є публічна шведська компанія Misen Energy АВ.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, заарештовано рахунки «Укргазвидобування».

Коментарі
Додати коментар