До новин

З рахунків «Ленінської кузні» Порошенка зняли арешт

03 листопада, 2016
Резонансні справи
З рахунків «Ленінської кузні» Порошенка зняли арешт

Державна виконавча служба зняла арешт з 24 рахунків суднобудівного заводу «Ленінська кузня» в п'яти банках.

Про це йдеться в ухвалі Господарського суду Києва від 17 жовтня, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

У жовтні 2013 року суд вирішив стягнути з заводу «Ленінська кузня» на користь компанії з іноземними інвестиціями «Бюро Верітас Україна» 55 тисяч гривень. Госпсуд Києва 28 жовтня 2013 року на виконання цього рішення видав наказ. 10 червня 2016 року представник Державної виконавчої служби Подільського районного відділу Києва заарештував рахунки заводу.

30 червня від заводу «Ленінська кузня» надійшла скарга на дії держвиконавця.

Завод просив суд визнати дії Виконавчої служби незаконними та скасувати накладений 10 червня арешт на рахунки боржника. Арешт був накладений на 24 рахунки підприємства (10 рахунків - в ВТБ Банку, 7 рахунків - в Міжнародному інвестиційному банку, 4 рахунки - в «Райффайзен Банку Аваль», 2 - в ОТП Банку і 1 - в Неос Банку).

Господарський суд Києва 18 липня частково задовольнив скаргу «Ленінської кузні» і визнав дії Виконавчої служби неправомірними.

26 вересня від «Ленінської кузні» знову надійшла скарга на дії Виконавчої служби, в якій скаржник просив суд визнати бездіяльність держвиконавця незаконною і зобов'язати його скасувати арешт.

10 жовтня в ході засідання, представник Виконавчої служби повідомив, що вимоги «Ленінської кузні», які були викладені в скарзі, добровільно виконані.

У зв'язку з цим підприємство відмовилося від поданої скарги, а суд припинив провадження у справі.

«Ленінська кузня» є публічним акціонерним товариством і спеціалізується на виробництві танкерів-хімовозів, суховантажів, контейнеровозів, рибальських морозильних траулерів, суден спеціального призначення, котельних агрегатів.

Основним акціонером компанії виступає ПАТ Недиверсифікований корпоративний інвестфонд «Прайм Ессетс Капітал», раніше відомий, як фонд Петра Порошенка.

Коментарі
Додати коментар