До новин

Рада ухвалила закон про реструктуризацію боргів підприємств ЖКГ

04 листопада, 2016
Законодавство
Рада ухвалила закон про реструктуризацію боргів підприємств ЖКГ

Верховна Рада України прийняла закон, спрямований на зменшення заборгованості підприємств ЖКГ за спожитий газ та електричну енергію шляхом її реструктуризації та часткового списання пені.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

За прийняття відповідного законопроекту № 5273 «Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій і підприємств централізованого водопостачання та водовідведення за спожиті енергоносії» за основу і в цілому проголосували 245 народних депутатів при необхідному мінімумі в 226 голосів.

Заступник голови Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства Олена Бабак повідомила, доповідаючи по законопроекту, що її комітет до другого читання доопрацював зазначений урядовий законопроект з урядом, регулятором, постачальниками послуг ЖКГ та іншими зацікавленими сторонами.

Згідно з пояснювальною запискою, законопроект стосується таких видів заборгованості: кредиторська заборгованість теплопостачальних та теплогенеруючих організацій перед постачальником природного газу за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії, надання послуг з централізованого опалення і постачання гарячої води та кредиторська заборгованість підприємств централізованого водопостачання та водовідведення перед постачальниками електричної енергії.

Зазначається, що першим етапом зменшення заборгованості стане проведення централізованих взаєморозрахунків за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, опалення та постачання гарячої води, послуги з централізованого гарячого і холодного водопостачання та водовідведення.

Другим етапом буде реструктуризація кредиторської заборгованості підприємств теплоенергетики за спожитий до 1 липня 2016 року природний газ, яка залишиться непогашеною станом на 31 грудня 2016 року. При цьому не буде враховуватися сума штрафних санкцій, інфляційних нарахувань та нарахованих відсотків.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, уряд звернувся до Ради з проханням ухвалити закон про погашення боргів теплопостачальників.

Коментарі
Додати коментар