До новин

На шахті «Нововолинська» гірники почали голодування через зарплатні борги

08 листопада, 2016
Борги
На шахті «Нововолинська» гірники почали голодування через зарплатні борги

Близько п'ятдесяти гірників недобудованої шахти «Нововолинська» №10, яким заборгували зарплату за три місяці, розпочали голодування.

Про із посиланням на прес-службу Конфедерації вільних профспілок України повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Таке рішення одностайно ухвалено на зборах трудового колективу підприємства. Щоправда, директор недобудованої копальні Сергій Кожушкін намагався переконати працівників відмовитися від такого кроку. Проте гірники налаштовані рішуче: відтак близько п’ятдесяти осіб із першої зміни уже голодують, до них мають намір приєднатися й колеги з другої зміни», зазначено в повідомленні.

Гірники вимагають погасити заборгованість із зарплати, яка становить три місяці і складає 7 мільйонів гривень. Вони також вимагають продовжити фінансування будівництва шахти і негайного приїзду міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика на шахту.

Нагадаємо, 27 жовтня близько трьох сотень гірників нововолинських шахт перекривали митний перехід Ягодин.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, виділені на зарплату шахтарям 240 млн грн застрягли у банку «Київська Русь».

Коментарі
Додати коментар