До новин

Мінфін разом з НБУ та ФГВ розробляють нову стратегію розвитку системи гарантування вкладів

08 листопада, 2016
Законодавство
Мінфін разом з НБУ та ФГВ розробляють нову стратегію розвитку системи гарантування вкладів

НБУ, ФГВФО та Мінфін міркують над тим, як вдосконалити систему відшкодувань вкладникім збанкрутілих банків.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Фонду гарантування вкладів фізосіб.

У жовтні 2016 року відбулося чергове засідання Ради з фінансової стабільності на чолі з Головою Національного банку України Валерією Гонтаревою та за участі Міністра фінансів Олександра Данилюка, директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Костянтина Ворушиліна, а також керівників національних комісій – регуляторів фінансового ринку Тимура Хромаєва та Ігоря Пашка.

«Учасники засідання обговорили пріоритети подальшого інституційного розвитку системи гарантування вкладів фізичних осіб. Зокрема, мова йшла про участь у Фонді гарантування вкладів фізичних осіб ПАТ «Державний ощадний банк України» та інших кредитних установ, розширення та перегляд покриття та відшкодування, управління та реалізацію активів банків, що ліквідуються, оптимізацію існуючої системи фінансування (запровадження повноцінної системи диференційованих зборів до Фонду на основі оцінки ризиків) та перегляд концепції діючої моделі проблемності та виведення банків з ринку», - зазначили у прес-службі.

Члени Ради з фінансової стабільності підтримали пропозицію спільно провести у найближчі місяці стратегічну сесію для обговорення стратегії розвитку системи гарантування вкладів та сумістити її із самооцінкою на відповідність Основним принципам Міжнародної асоціації страховиків депозитів для ефективних систем страхування депозитів та іншим міжнародним стандартам. Результатами роботи сесії має стати вироблення спільної позиції щодо майбутніх змін у системі гарантування вкладів та бачення законодавчих ініціатив з цього питання у 2017 році.

Окрім того, Рада з фінансової стабільності закликала парламентарів якнайшвидше ухвалити закони, які є критичними для реформування та розвитку фінансового сектору.

Нагадаємо, Раду з фінансової стабільності було створено у березні 2015 року указом Президента України. До її складу входять за посадами Голова Національного банку України, Міністр фінансів України (співголови Ради), Голова Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, Голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, заступник Голови Національного банку України, заступник Міністра фінансів України.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, у Фонді гарантування визначали стратегію продажу активів неплатоспроможних банків.

Коментарі
Додати коментар