До новин

НБУ зацікавилось кредитними історіями позичальників «Михайлівського»

08 листопада, 2016
Резонансні справи
НБУ зацікавилось кредитними історіями позичальників «Михайлівського»

Національний банк просить Українське бюро кредитних історій перевірити фінансову компанію «Фагор» щодо позичальників банку «Михайлівський».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу регулятора.

Прохання пов’язане зі скаргами громадян до Національного банку на безпідставну передачу негативних кредитних історій від ТОВ «ФК «Фагор» до УБКІ.

В своїх скаргах громадяни повідомляють НБУ, що мали непогашену кредитну заборгованість у банку «Михайлівський». Після введення тимчасової адміністрації до цього банку, позичальники почали отримувати повідомлення від представників фінансової компанії «Фагор» з вимогами термінової оплати заборгованості за кредитними картками банку. Згодом представники фінкомпанії повідомили позичальників банку про передачу негативної кредитної історії до Українського бюро кредитних історій.

Водночас, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб неодноразово наголошував, що відчуження прав вимог за кредитними договорами банку «Михайлівський» відбулося всупереч нормам законодавства за нікчемним правочином, який не може породжувати жодних правових наслідків.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, знайдено нові докази протизаконності відчуження кредитного портфелю банку «Михайлівський».

Коментарі
Додати коментар