До новин

Суд завадив виведенню з Дельта Банку активів на 450 мільйонів

10 листопада, 2016
Резонансні справи
Суд завадив виведенню з Дельта Банку активів на 450 мільйонів

Апеляційний суд Львівської області скасував рішення Залізничного районного суду м. Львова, через яке з АТ «Дельта Банк» могли вивести активи у на суму близько 450 млн грн.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Фонду гарантування вкладів фізосіб.

Мова йде про рішення у справі №462/2631/16-ц від 21 червня 2016 року. Відповідно до нього були визнані припиненими зобов'язання групи позичальників (власників мережі магазинів одягу, взуття та аксесуарів преміум категорії) перед «Дельтою», а також було припинено застави та іпотеки, що забезпечували виконання зобов’язань за кредитними договорами.

З метою захисту своїх прав, банк подав апеляційну скаргу на рішення Залізничного районного суду м. Львова.

7 листопада 2016 року, за участю представників АТ «Дельта Банк» та в присутності ініціативної групи вкладників, спір було розглянуто в апеляційній інстанції.

Незаконне рішення Залізничного районного суду м. Львова було скасовано, а групі позичальників в їх вимогах щодо припинення кредитних зобов’язань та договорів застави та іпотеки – відмовлено повністю.

Раніше Фонд гарантування повідомляв про те, що слухання справи у першій інстанції відбувалось без участі Дельта Банку.

«Для того, щоб банк не дізнався про судовий процес та не зміг захистити свої інтереси було сфальсифіковано поштові документи. Повідомлення, які суд надсилав на адресу Дельта Банку, в т.ч. й повістки про судові засідання, надходили до поштового відділення, з якого їх забирала невстановлена особа. При цьому вона надавала сфальшовану довіреність, виписану на справжнього співробітника банку, який документи не отримував та не міг отримувати», - зазначають у Фонді.

За фактом виявленого правопорушення Дельта Банк подав заяву до Печерського УП ГУ НП в м. Києві про вчинення кримінального правопорушення. Крім того, як уже повідомлялось на сайті Фонду, в кінці жовтня 2016 року завдяки вжитим заходам, у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно були поновлені записи щодо реєстрації іпотеки та реєстрації обтяжень об’єктів нерухомого майна, що передані в іпотеку Дельта Банку, які група позичальників намагалась вивести із банку шахрайським шляхом.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, за допомогою фіктивного рішення суду в Дельта Банку вкрали майна на 8 млн грн.

Коментарі
Додати коментар