До новин

ФГВФО почав публікувати рішення стосовно розподілу лотів між організаторами торгів

11 листопада, 2016
Продаж
ФГВФО почав публікувати рішення стосовно розподілу лотів між організаторами торгів

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб почав оприлюднювати інформацію щодо прийнятих виконавчою дирекцією рішень про розподіл лотів між організаторами торгів.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-реліз ФГВ.

«Фонд гарантування вкладів фізичних осіб прийняв рішення оприлюднювати інформацію про розподіл активів неплатоспроможних банків між організаторами торгів», - йдеться у прес-релізі.

Відповідні дані (назва банку, актив, стартова ціна та визначений організатор аукціону) розміщуються у розділі «Розподіл лотів» на Інформаційному порталі Фонду.

У ФГВ наголосили, що рішення про оприлюднення цих даних було прийнято з метою підвищення прозорості та ефективності процесу продажу активів банків, що ліквідуються. Після кожного засідання виконавчої дирекції, на якому затверджуватимуться умови продажу активів банків, що ліквідуються, інформація у розділі оновлюватиметься.

«Оприлюднення цих даних дасть можливість не тільки стежити за прозорістю розподілу лотів між майданчиками, але покликане допомогти організаторам торгів у процесі пошуку потенційних покупців та інвесторів», - впевнені у Фонді.

Нагадаємо, на сьогодні, у рамках максимального розкриття інформації про активи банків, що ліквідується, Фонд уже оприлюднює дані про наявне майно (нерухомість, автомобілі та ін.) та кредитні портфелі, які перебувають на балансі неплатоспроможних банків, незалежну оцінку прав вимоги за кредитами банків, що ліквідуються, у розрізі договорів. А також - детальну інформацію про проведені аукціони: у розрізі конкретних лотів (вартістю від 1 млн грн) вказано балансову та оціночну вартість, стартову та ціну продажу і дані про покупців.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Мінфін разом з НБУ та ФГВ розробляють нову стратегію розвитку системи гарантування вкладів.

Коментарі
Додати коментар