До новин

На власників неплатоспроможних банків подали заяв на 300 мільярдів

16 листопада, 2016
Банкрутство фінустанов
На власників неплатоспроможних банків подали заяв на 300 мільярдів

Національний банк України та Фонд гарантування вкладів фізосіб подали до правоохоронних органів більше 3300 заяв про вчинення кримінальних злочинів власниками збанкрутілих банків на загальну суму близько 300 млрд грн.

Про це йдеться у відеокоментарі голови НБУ Валерії Гонтаревої, опублікованому в Twitter регулятора, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Ці кошти власники збанкрутілих банків вивели з фінансових установ, щоб вкласти в розвиток своїх бізнес-імперій. Їх банки збанкрутували, вкладники постраждали, але їх основний бізнес працює і приносить їм доходи. Їх імена продовжують з'являтися в рейтингу найбагатших українців», - сказала голова НБУ.

За її словами, за виведення коштів акціонери повинні понести кримінальну відповідальність і повернути вкрадені кошти вкладників.

Як повідомлялося, заборгованість неплатоспроможних банків перед Національним банком України за кредитами рефінансування в жовтні скоротилася на 560 млн грн, або на 1,1%, - до 52,44 млрд грн.

В процесі очищення банківської системи Нацбанк за 2014 і 2015 роки визнав неплатоспроможними 63 банки, які передані в управління Фонду гарантування вкладів.

З початку цього року НБУ вирішив вивести з ринку ще 15 фінустанов.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, оновлено перелік банків, що ліквідуються.

Коментарі
Додати коментар