До новин

Фонд гарантування застеріг біржі від шахрайства

23 листопада, 2016
Продаж
Фонд гарантування застеріг біржі від шахрайства

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб застерігає торгівельні майданчики від створення штучних перепон для потенційних учасників аукціонів з продажу активів неплатоспроможних банків.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу ФГВФО.

У фонді розповіли, що до них надходять скарги, пов’язані з порушеннями і непрозорістю реалізації активів торговими майданчиками (торги поза системою ПроЗорро.Продажі). Як правило, мова йде про «технічні проблеми електронної торгової системи організатора торгів під час проведення аукціону», або організатор торгів «не допускає до участі у торгах», чи вказує недостовірну інформацію в оголошеннях про торги та інше.

Фонд гарантування попереджає, що у випадку виникнення таких фактів, буде припинена співпраця з такою біржею до з’ясування обставин.

Крім того, останнім часом до позичальників збанкрутілих банків звертаються невідомі люди (при цьому представляються або співробітниками Фонду гарантування, або його уповноваженими особами) з пропозицією про викуп їхнього кредиту на аукціоні. Обіцяють, що є домовленість із торгівельним майданчиком і доступ інших потенційних покупців до цього лоту обов’язково буде обмежений. Фонд гарантування застерігає клієнтів банку від співпраці з такими особами.

Фонд закликає потенційних покупців про кожен факт порушень під час продажу активів, тиску з боку торгівельних майданчиків, незаконних вимог та пропозицій осіб, які представляються співробітниками Фонду (або від імені Фонду), що призводить до обмеження можливості участі у відкритих торгах, повідомляти до департаменту розслідування протиправних діянь та до служби запобігання та протидії корупції ФГВФО.

Коментарі
Додати коментар