До новин

Бердянська міськрада закликає Порошенка завадити банкрутству місцевого порту

28 листопада, 2016
Банкрутство підприємств
Бердянська міськрада закликає Порошенка завадити банкрутству місцевого порту

Бердянська міська рада (Запорізька область) 25 листопада звернулася до президента, прем'єр-міністра та запорізького губернатора із проханням завадити доведенню до банкрутства Бердянського морського торгівельного порту.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу міськради.

«Депутатський корпус Бердянської міської ради глибоко стурбований критичною ситуацією, що склалася на державному підприємстві «Бердянський морський торговельний порт». Це рентабельний містоутворюючий, стратегічно та економічно важливий для нашої громади об’єкт господарювання», - кажуть депутати у своєму зверненні.

Однак, ведуть вони далі, незважаючи на позитивні результати роботи підприємства, проблемні питання залишаються невирішеними. Шляхом відсторонення справжніх професіоналів через підставних осіб робиться спроба реанімувати корупційні схеми, через своїх «смотрящих» штучно підвести підприємство під банкрутство, маючі кінцеву мету – приватизувати його за безцінь.

«Звертаємось до Вас з вимогою підтримати ДП «Бердянський морський торговельний порт», його трудовий колектив, та виконуючого обов’язки директора Ільїна Миколу Івановича, який 23.06.2015 р. рішенням постійно діючої комісії Міністерства інфраструктури України був визначений переможцем конкурсного відбору на посаду керівника ДП «БМТП», - кажуть народні обранці.

Однак, жаліються вони, незважаючи на те, що Міністерство інфраструктури двічі зверталось до Кабінету міністрів з поданням про погодження призначення Ільїна на посаду директора порту, Кабінет міністрів двічі повернув звернення без прийняття будь-якого рішення.

«Вимагаємо надати можливість рентабельному дохідному підприємству плідно працювати, наповнюючи державний бюджет, та на виконання нормативних актів Міністерства інфраструктури та Кабінету міністрів України, затвердити Ільїна М.І. директором Державного підприємства «Бердянський морський торговельний порт» і укласти з ним контракт», - вимагають депутати.

Коментарі
Додати коментар