До новин

Суд заарештував дві столичні будівлі у справі збанкрутілого Фідобанку

30 листопада, 2016
Резонансні справи
Суд заарештував дві столичні будівлі у справі збанкрутілого Фідобанку

В межах розслідування розкрадання коштів ПАТ «Фідобанк» суд наклав арешт на 2 офісні будівлі у центрі Києва.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу прокуратури Києва.

«За клопотанням прокуратури Києва та слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Державної фінансової служби в рамках кримінального провадження за фактом доведення «Фідобанку» до неплатоспроможності суд наклав арешт на 2 офісних приміщення, що розташовані у Києві, загальною площею близько 6 тис. м2», - повідомляє прес-служба.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що службовими особами «Фідобанку» у 2015 році вказане майно було відчужено комерційній структурі за 170 млн гривень. Проте з’ясувалося, що купівля цієї нерухомості відбулася через ланцюг фіктивних компаній та за рахунок коштів, які безпосередньо відносяться до активів цього ж банку», - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, злочинні дії службовців фінустанови призвели до нанесення багатомільйонних збитків вкладникам та кредиторам банку, та як наслідок - віднесення  його до категорії неплатоспроможних.

«На теперішній час вказане нерухоме майно визнано речовим доказом у кримінальному провадженні, а його арешт здійснено для забезпечення відшкодування збитків, завданих потерпілим, та недопущення його подальшого відчуження», - повідомляє прокуратура.

Як відомо, Національний банк 18 липня 2016 року прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію неплатоспроможного Фідобанку.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, службові особи Фідобанку привласнили близько 2 млрд грн.

Коментарі
Додати коментар