До новин

Аби уникнути банкрутства збитковий «Луцькводоканал» візьме у борг 3 млн грн

30 листопада, 2016
Борги
Аби уникнути банкрутства збитковий «Луцькводоканал» візьме у борг 3 млн грн

КП «Луцькводоконал» потребує залучення 3 млн гривень, оскільки опинилося у складному фінансовому становищі.

Про це йшлося 28 листопада під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, ЖКГ, екології, транспорту та енергозбереження, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Як розповів заступник директора з маркетингу та управління інвестиційною діяльністю КП «Луцькводоканал» Анатолій Марчук, на підприємстві побоюються, що їм не вистачить коштів.

За словами чиновника, зараз на КП склалась критична ситуація, коли тарифи на послуги з водопостачання та водовідведення не відповідають фактичній собівартості. Зокрема, станом на 1 жовтня 2016 різниця в тарифах за період 2015-2016 років склала 10125,7 тисяч гривень. Рівень відшкодування населенням реальної вартості послуг за 9 місяців 2016 з водопостачання склав 93 %, з водовідведення – 91,4%. Як наслідок – погіршення фінансового стану підприємства, що призводить до нестачі обігових коштів та нарощення збитковості підприємства. Окрім того постійно підвищується ціна на електроенергію, паливно-мастильні матеріали, матеріали та запчастини, послуги сторонніх організацій та розміру мінімальної заробітної плати тощо.

У зв’язку з цим, підприємство просить відкрити кредитну лінію розміром у три мільйони гривень, а під заставу пропонують передати нерухоме майно за адресою вул. Винниченка, 39, а саме: виробничу базу (автогаражі) загальною площею 160,7 м2.

«Укргазбанк» пропонує для «Луцькводоканалу» взяти або овердрафт, або кредитну лінію. Однак на підприємстві вважають, що краще відкрити кредитну лінію, оскільки овердрафт має більшу відсоткову ставку та потрібно швидше погашати заборгованість.

Депутат міськради Констянтин Петрочук же вважає, що навпаки, овердрафт спонукатиме швидше виплачувати борг.

Після обговорення питання комісія погодила проект рішення про надання дозволу КП «Луцькводоканал» на відкриття кредитної лінії терміном на один рік.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Порошенко погодив реструктуризацію боргів ТКЕ.

Коментарі
Додати коментар