До новин

За рахунок Gulliver можна покрити збитки, завдані банком «Михайлівський»

02 грудня, 2016
Резонансні справи
За рахунок Gulliver можна покрити збитки, завдані банком «Михайлівський»

14 листопада Шевченківський райсуд міста Києва задовольнив клопотання столичної прокуратури в рамках кримінального провадження щодо сумнівних операцій банку «Михайлівський», в результаті яких Фонду гарантування були завдані збитки в обсязі 2,3 млрд грн.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на відповідну судову ухвалу.

Суд наклав арешт на торговельно-офісний комплекс «Гуллівер» загальною площею 151,8 тис кв.м. за адресою: м. Київ, площа Спортивна, 1а, що, як зазначається в ухвалі суду, належить ТОВ «Три О».

Досудовим розлідуванням встановлено, що пов`язаною з ТОВ «Екосіпан», ПАТ «Банк Михайлівський» юридичною особою є ТОВ «Три О». Відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно ТОВ «Три О» є власником Торговельно-офісного комплексу з об’єктами громадського призначення «Гулівер».

«Дані вказаного об`єкту нерухомості є речовим доказам, оскільки може бути використані як докази факту та обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, а також є підстави вважати, що вони набуті протиправним шляхом, а саме внаслідок вчинення злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем», - йдеться у матеріалах справи.

«Згідно наданих слідчому судді матеріалів кримінального провадження, Торговельно-офісний комплекс з об’єктами громадського призначення та паркінгом (літера «В») загальною площею 151805,3 кв.м. за адресою: м. Київ, площа Спортивна, будинок 1а, належить ТОВ «Три О», а тому на нього може бути накладено арешт відповідно до вимог ст. 170 КПК України, оскільки вказане нерухоме майно може бути використано з метою відшкодування шкоди, завданої внаслідок кримінального правопорушення (цивільний позов), чи стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, і підлягає арешту з метою запобігання можливості його пошкодження, псування, знищення, перетворення, відчуження тощо», - йдеться в ухвалі.

У жовтні 2012 року газета «Коммерсант» писала з посиланням на власні джерела, що власником «Три О» став В. Поліщук, викупивши частки у Вагіфа Алієва, Олексія Кучеренка, Сергія Веселова.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, торговий центр «Гулівер» не закриватимуть через арешт.

Коментарі
Додати коментар