До новин

У ФГВ знову розмірковували, що робити з вкладниками «Михайлівського»

06 грудня, 2016
Банкрутство фінустанов
У ФГВ знову розмірковували, що робити з вкладниками «Михайлівського»

У кінці минулого тижня, в рамках роботи міжвідомчої робочої групи з урегулювання проблемних питань вкладників ПАТ «Банк «Михайлівський», відбулось засідання підгрупи, яка працює за напрямком «Напрацювання правової оцінки ситуації, що склалася у ПАТ «Банк «Михайлівський».

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Фонду.

Відповідно до протокольних рішень, прийнятих на засіданні МРГ 24 листопада, підгрупа розглядає питання, пов`язані з встановленням наявності правових підстав для включення клієнтів ПАТ «Банк «Михайлівський», які укладали договори з фінансовими компаніями, до реєстру на виплату відшкодування від ФГВФО відповідно до Закону України Закону №1736-VIII «Про внесення змін до деяких законів України щодо відшкодування фізичним особам через систему гарантування вкладів фізичних осіб шкоди, завданої зловживаннями у сфері банківських та інших фінансових послуг».

До порядку денного засідання було включено розгляд висновків членів підгрупи, зроблених на основі аналізу документів, зокрема договорів, які укладалися ПАТ «Банк «Михайлівський».

В результаті обговорення присутні на засіданні члени МРГ дійшли таких спільних висновків:

- форма договору та умови, викладені у договорах банківського вкладу (депозиту) «Перше знайомство», що були укладені між ПАТ «Банк «Михайлівський» та фізичними особами, відповідають вимогам законодавства;

- на підставі аналізу наявних та опрацьованих учасниками групи документів, підгрупа не вбачає правових підстав для прирівнювання певних класів двосторонніх договорів, укладених між фізичними особами та фінансовими компаніями, до таких, які підпадають під дію Закону №1736-VIII. В разі надходження додаткових документів, міжвідомча робоча група повернеться до вивчення цього питання;

- щодо аналізу правових та операційних підстав для підтвердження ознак нікчемності договорів, які вже визнані уповноваженою особою Фонду у ПАТ «Банк «Михайлівський» нікчемними та які не підпадають під дію Закону – присутні на засіданні звернулися до Фонду за додатковою інформацією з цього питання та вирішили повернутись до нього на наступному засіданні.

З метою остаточного опрацювання поставлених перед членами підгрупи МРГ завдань найближчим часом відбудеться наступне засідання.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Порошенко схвалив закон про відшкодування коштів вкладникам збанкрутілого «Михайлівського».

Коментарі
Додати коментар