До новин

Суд розглядає справу про банкрутство «Полтавського облавтодору»

06 грудня, 2016
Банкрутство підприємств
Суд розглядає справу про банкрутство «Полтавського облавтодору»

Субпідрядник ТОВ «Транс Лайн Груп» просить визнати «Полтавський облавтодор» банкрутом через заборгованість на суму майже 2,5 мільйона гривень.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Полтава 365».

1 грудня 2016 року в Господарському суд Полтавської області відбулося засідання у справі про визнання банкрутом ДК «Полтавський облавтодор».

Представник боржника визнав вимоги кредитора. Суд задовольнив клопотання сторін перенести засідання, адже боржник і кредитор готують мирову угоду. На попередніх засіданнях вирішувалось питання щодо арбітражного керуючого «Автодору» та надання йому допуску до державної таємниці.

І кредитор, і боржник навідріз відмовились повідомляти будь-яку інформацію стосовно даної справи.

Рядові працівники і навіть начальники відділів нічого не чули про ймовірне банкрутство підприємства. Тим не менш, нам все ж вдалося отримати певну інформацію.

ТОВ «Транс Лайн Груп» (місто Чернігів) є субпідрядником «Автодору» і займається фарбуванням дорожньої розмітки. Протягом 2016 року ТОВ виграло понад 20 судових справ щодо стягнення коштів за виконанні роботи. Зокрема, за нанесення розмітки на відрізках автошляхів «Суми - Полтава», «Миргород - Хорол», «Гадяч - Опішня».

У більшості випадків «Автодор» визнавав претензії субпідрядника у суді та не оскаржував рішення в апеляції. Таким чином, ТОВ «Транс Лайн Груп» відсужував собі не лише кошти за виконані роботи, а й пеню та інфляційні. Станом на вересень 2016 року, коли товариство подало заяву до Господарського суду щодо банкрутства «Полтавського облавтодору», борг становив уже 2 мільйони 427 тисяч гривень.

У самому ж «Автодорі» не розкривають деталі, що буде в мировій угоді з кредитором. Чи сторони домовляться про погашення боргів грошима, чи це буде продаж або відчуження майна державного підприємства на користь чернігівського товариства.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, припинено ліквідацію держпідприємства «Автомобільні дороги України».

Коментарі
Додати коментар