До новин

Банк «Траст» визнано неплатоспроможним

08 грудня, 2016
Банкрутство фінустанов
Банк «Траст» визнано неплатоспроможним

Нацбанк 6 грудня ухвалив рішення про віднесення банку «Траст» до категорії неплатоспроможних, з огляду на це Фонд гарантування вкладів фізосіб ввів до фінустанови тимчасову адміністрацію.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Фонду.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб ухвалив рішення про запровадження тимчасової адміністрації у неплатоспроможному ПАТ «Банк Траст» на місяць - до 6 січня 2017 року включно.

«Виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб прийнято рішення від 6 грудня 2016 року про запровадження тимчасової адміністрації у ПАТ «Банк Траст» на один місяць: з 7 грудня 2016 року по 6 січня 2017 року включно», - йдеться у повідомленні.

Уповноваженою особою Фонду призначено Володимира Кухарева терміном на один місяць.

У НБУ повідомили, що погіршення фінансового стану «Банку Траст» мало системний характер та спричинено низкою чинників. Зокрема, значний обсяг кредитів банку надавався на територіях, на яких зараз здійснюється АТО.

«Через відсутність обслуговування таких кредитів, фінансовий стан банку значно погіршився. Капітал банку набув від’ємного значення (на 1 грудня – мінус 135 млн гривень.). Це, у свою чергу, спричинило порушення економічних нормативів», - пояснили в НБУ.

Як наголошується, розроблена ПАТ «Банк Траст» програма капіталізації не містила підтвердження можливості реалізації запланованих заходів щодо поліпшення фінансового стану банку у встановлені строки.

«Акціонер банку вів переговори з рядом інвесторів, щодо можливості продажу банку. Проте, офіційний пакет документів на погодження набуття істотної участі в ПАТ «Банк Траст» до Національного банку не надходив», - повідомляє прес-служба НБУ.

З 2 липня 2016 року ПАТ «Банк Траст» мав обмеження на залучення вкладів фізичних осіб. Водночас, наприкінці листопада, незважаючи на заборону від НБУ, банк поновив залучення вкладів населення за завищеними відсотковими ставками.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, резерви ФГВ у листопаді скоротилися.

Коментарі
Додати коментар