До новин

Суд припинив поруку «Росави» Жеваго перед його збанкрутілим банком

13 грудня, 2016
Резонансні справи
Суд припинив поруку «Росави» Жеваго перед його збанкрутілим банком

Господарський суд Києва 21 листопада задовольнив позов ПрАТ «Росава» до банку «Фінанси та кредит» та визнав припиненою поруку підприємства, яка була надана по кредиту для ТОВ «Кременчуцький шкірзавод».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Finbalance.

Згідно з судовими матеріалами, кредитний договір між банком «Фінанси та кредит» і ТОВ «Кременчуцький шкірзавод» був укладений ще в кінці 2008 року. Згодом до нього вносилися зміни й доповнення. Йшлося про позику на 122 млн грн. У серпні 2009 року з ПрАТ «Росава» було підписано угоду поруки.

Позивач стверджував, що зобов`язання за договором поруки припинилися, з огляду на те, що сторони кредитного договору без згоди на те поручителя збільшили обсяг відповідальності позивача, шляхом укладання додаткових договорів щодо збільшення розміру відсоткової ставки за користування кредитом та строку повернення кредитних коштів. Суд визнав позовні вимоги обгрунтованими.

Нагадаємо, у жовтні ліквідатор банку «Фінанси та кредит» подав низку позовів до ПрАТ «Росава» про стягнення 1,5 млрд грн.

ПрАТ «Росава» фігурує в матеріалах низки кримінальних проваджень щодо сумнівних операцій банку «Фінанси та кредит» з пов’язаними структурами.

«Росава» - виробник шин, який вважається підконтрольним нардепу Костянтину Жеваго (був власником збанкрутілого банку «Фінанси та кредит»).

За даними НКЦПФР, на кінець ІІІ кварталу 13,4% ПрАТ «Росава» належали ТОВ «ТІС-РУДА», серед засновників якого – підконтрольний Жеваго «Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат».

Коментарі
Додати коментар