До новин

Власник «Гуліверу» винен державі близько $600 млн, — нардеп

14 грудня, 2016
Резонансні справи
Власник «Гуліверу» винен державі близько $600 млн, — нардеп

Власник бізнес-центру «Гулівер», мережі «Ельдорадо» та будівельної компанії «Альянс Новобуд» Віктор Поліщук отримав на пільгових умовах кредит у 600 млн доларів в «Ощадбанку».

Про це повідомив секретар комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Іван Вінник, передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на УНН.

«В нього є питання по ТЦ «Гуліверу», по якому є надзвичайно великі кредити, які вимірюються сотнями мільйонів доларів. Там загальна оцінка, станом на сьогодні, близько 600 млн доларів, і ці гроші взяті в державному «Ощадбанку». Відтермінування сплати тіла кредиту перенесено на 2025 рік, зараз сплачується лише 1% — решта капіталізується у борг. Тобто, це якісь безпрецедентно пільгові умови, які не зрозуміло ким і за яких обставин надані», — зазначив він.

За рахунок цих грошей побудований ТЦ «Гулівер», наголосив нардеп.

«Тобто, рахується, що ці гроші теж вкрадені у держави, і ми стикнемося з тим, що доведеться докапіталізовувати «Ощадбанк». А враховуючи його (державну) власність, тобто за рахунок нас з вами. І говорити просто про заборону Поліщуку десь подорожувати — це якось дуже м’яко по відношенню до тих речей, які людина собі дозволяла», — наголосив Вінник.

Він також підкреслив, що Комітет ВР займатиме виключно державницьку позицію під час розгляду питань щодо застосування ефективних мір покарання для Поліщука, зокрема розгляне введення санкцій проти нього.

Нагадаємо, суд у справі банку-банкрута заарештував торговий центр «Гулівер»

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, за рахунок «Гуліверу» можна покрити збитки, завдані банком «Михайлівський».

Коментарі
Додати коментар