До новин

РФ просить Україну видати їй екс-співвласника проблемного російського банку «Траст»

15 грудня, 2016
Резонансні справи
РФ просить Україну видати їй екс-співвласника проблемного російського банку «Траст»

Генеральна прокуратура Росії направила запит Україні про видачу колишнього співвласника банку «Траст» Іллі Юрова.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на російські ЗМІ.

«У листопаді було направлено запит до України про видачу Юрова. Він ще не розглянутий», - сказав заступник генпрокурора Саак Карапетян.

Як повідомлялося, прикордонники Окремого контрольно-пропускного пункту пропуску «Київ» 20 листопада затримали в аеропорту «Бориспіль» екс-голову ради директорів ВАТ «Національний банк «Траст» Юрова, який перебуває в міжнародному розшуку за лінією Інтерполу по запиту РФ.

Банк «Траст» проходить санацію з 22 грудня 2014 року. Інвестором в рамках процедури фінансового оздоровлення став банк «ФК Откритие».

Для реалізації процедури санації Агентство зі страхування вкладів надало «Трасту» 129 млрд рублів за пільговою ставкою на закриття «дірки» в капіталі.

Згодом ЦБ РФ виявив ознаки виведення активів з «Трасту», і в квітні було порушено кримінальну справу про шахрайство відносно ряду осіб з числа колишнього керівництва і співробітників банку «Траст».

У грудні 2015 року Тверський суд Москви санкціонував заочний арешт трьох колишніх керівників банку «Траст», обвинувачених у справі про розкрадання коштів в особливо великому розмірі.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, російські банки в Україні працюють у збиток.

Коментарі
Додати коментар