До новин

Кредитори схвалили реструктуризацію боргів «Метінвесту»

07 лютого, 2017
Борги
Кредитори схвалили реструктуризацію боргів «Метінвесту»

Власники єврооблігацій і банки-кредитори міжнародної вертикально-інтегрованої гірничо-металургійної групи «Метінвест» підтримали реструктуризацію її зобов'язань.

Про це йдеться в повідомленні холдингової компанії групи Metinvest B.V. (Нідерланди) на сайті Ірландської фондової біржі, передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Згідно з повідомленням, відповідне рішення прийняли власники євробондів і банки-кредитори під час зборів 6 лютого.

Надалі реструктуризація зобов'язань групи повинна бути схвалена Високим судом Англії та Уельсу (High Court of Justice Chancery Division of England and Wales), відповідне засідання якого заплановано на 8 лютого 2017 року.

Metinvest очікує, що реструктуризація буде імплементована приблизно через три тижні після цього слухання.

Як повідомлялося, «Метінвест» в кінці грудня 2016 року звернулася до власників єврооблігацій і банків-кредиторів, що надали передекспортне фінансування, з пропозицією конвертувати всі облігації в єдиний випуск єврооблігацій, і всі кредити за передекспортним фінансуванням - в одну кредитну лінію.

Компанія, зокрема, пропонує об'єднати всі три випуски єврооблігацій: з погашенням в 2016 році, з погашенням у 2017 році і з погашенням в 2018 році, в єдиний випуск єврооблігацій з терміном обігу до 31 грудня 2021 року, а також чотири синдиковані кредитні лінії за передекспортним фінансуванням - в одну кредитну лінію.

Станом на 30 листопада 2016 року загальна заборгованість за цими інструментами перед кредиторами становила 2,29 млрд доларів.

Високий суд Англії на засіданні 17 січня дозволив Metinvest B.V. скликати окремі збори власників облігацій і кредиторів за передекспортним фінансуванням щодо реструктуризації зобов'язань перед ними.

Основними акціонерами «Метінвесту» є група «СКМ» (71,24%) і «Смарт-холдинг» (23,76%), які спільно керують компанією.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, у квітні 2016 року «Метінвест» Ріната Ахметова знаходився в стані обмеженого дефолту.

Коментарі
Додати коментар