До новин

Три заводи Ostchem відновлюють роботу після простою

19 червня, 2017
Санація
Три заводи Ostchem відновлюють роботу після простою

Черкаський «Азот», «Рівнеазот» і сєверодонецький «Азот», що входять в групу Ostchem, запускають виробництво добрив після вимушеного, більш ніж тримісячного простою.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Group DF.

Черкаський «Азот» вже почав пускові операції і до 20 червня планує вивести на 100% потужності роботу трьох основних цехів – цеху карбаміду, аміачної селітри і карбамідо-аміачної селітри (КАС). На «Рівнеазоті» і сєверодонецькому «Азоті» починають підготовку до проведення пуско-налагоджувальних робіт, необхідних для запуску виробництва.

«Робота всіх хімічних заводів холдингу буде в першу чергу спрямована на задоволення попиту українських аграріїв. За нашими оцінками, споживання внутрішнього ринку в період осінньої посівної складає близько 1,2 млн тонн азотних добрив. Нинішні сумарні виробничі потужності черкаського «Азоту», «Рівнеазоту» і сєверодонецького «Азоту» становлять близько 350 тис. тонн добрив/місяць, чого цілком достатньо, щоб забезпечити потреби українських аграріїв до посівної 2017 року», - йдеться в повідомленні.

В Group DF відзначають, що запуску підприємств посприяло запровадження Міжвідомчою комісією з міжнародної торгівлі (МКМТ) антидемпінгових мит на російські азотні добрива – карбамід та КАС.

Нагадаємо, 18 травня Кабмін схвалив законопроект щодо обнулення мит на ввезення мінеральних добрив.

Повідомлялося, що Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі припинила дію антидемпінгових заходів щодо імпорту в Україну деяких азотних добрив походженням з Росії до 1 липня поточного року. Також повідомлялося, що Україна заплатила Росії 74 млн доларів за добрива КАС в 2014-2016 роках.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, «Рівнеазот» відзвітував про збитки.

Коментарі
Додати коментар