До новин

У Чигирині паніка через ймовірне банкрутство теплопостачальної компанії

07 вересня, 2017
Банкрутство підприємств
У Чигирині паніка через ймовірне банкрутство теплопостачальної компанії

Жителі Чигирина на Черкащині масово закуповують обладнання для індивідуального опалення, люди говорять, що причиною цього стали чутки про банкрутство місцевого теплопостачального підприємства.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на «Черкаський край».

Містян також дуже лякають чутки про те, що теплопостачальник так багато заборгував НАК «Нафтогаз України», що не сьогодні-завтра йому припинять газопостачання.

«Ситуація і справді важка, хоч підприємство «Чигиринські теплові мережі» офіційно банкрутом не визнане», — окреслює ситуацію виконувач обов’язків міського голови Чигирина Володимир Цівіна.

«Підприємство у боргах. Загальний борг становить 8,5 мільйона гривень. Значна частка цієї суми — це несплата за газ. За таких обставин підприємству справді можуть припинити постачання газу, тож городяни, чиє житло під’єднане до мережі центрального опаленням, можуть залишитись без тепла. Зараз на обслуговуванні «Чигиринських теплових мереж» залишилось близько 260 осель. Тож справді існує підвищений попит на обладнання для індивідуальних систем опалення. Люди масово відмовляються від послуг центрального теплопостачання. Тільки за останній місяць так вчинили мешканці близько 150 квартир. У громадян просто не залишається іншого виходу. Ми як влада намагаємось допомагати городянам: з міського бюджету вже спрямували близько 160 тисяч гривень на виконання електромонтажних робіт, завершення яких дасть можливість низці будинків облаштувати електроопалення. Також передбачили значні суми на те, щоб забезпечити для певної кількості будинків можливість встановлення систем індивідуального газового опалення», - додав чиновник.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, заборгованість теплокомуненерго перед енергетиками складає 8,3 млрд грн.

Коментарі
Додати коментар