До новин

ДФС розслідує банкрутство Білоцерківського молкомбінату, що винен Укрексімбанку півмільярда

11 вересня, 2017
Банкрутство підприємств
ДФС розслідує банкрутство Білоцерківського молкомбінату, що винен Укрексімбанку півмільярда

Фіскали підозрюють керівників Білоцерківського молочного комбінату в доведенні підприємства до банкрутства.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на «Фінбаланс».

Відповідно до ухвали Солом’янського райсуду міста Києва від 21.08.2017, слідчі ДФС здійснюють досудове розслідування в кримінальному провадженні №42017110000000296 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 219 Кримінального кодексу («Доведення до банкрутства»). За даними слідства, службові особи ТОВ «Білоцерківський молочний комбінат» вчинили умисні дії, які призвели до стійкої фінансової неплатоспроможності та доведення до банкрутства даного товариства.

Згідно з судовими матеріалами, на 01.04.2017 заборгованість ТОВ «БМК» перед державним Укрексімбанком становила 541,8 млн грн.

Слідчі ДФС, зокрема, вказують, що ухвалою Госпсуду Київської області від 11.11.2015 ТОВ «БМК» було визнано банкрутом, а в реєстр вимог кредиторів включені в т.ч. вимоги Укрексімбанку (як забезпеченого кредитора) на 401,1 млн грн.

Водночас за даними слідства, 8 із 13 кредиторів ТОВ «БМК», вимоги яких в загальній сумі складають 208,4 млн грн. є пов`язаними з ТОВ «БМК» особами та, відповідно до інформації, розміщеної в ЄДР, мають одного з ним кінцевого бенефіціарного власника.

«Тобто, більша частина вимог кредиторів (99% не враховуючи вимоги банку) складається із заборгованості ТОВ «БМК» перед пов`язаними особами. При цьому така заборгованість переважно виникла на підставі договорів, які були укладені менше ніж за місяць до звернення ТОВ «БМК» до господарського суду Київської області із заявою про порушення справи про банкрутство», - йдеться в ухвалі Солом’янського райсуду м. Києва від 21.08.2017.

За даними держреєстру, наразі ТОВ «Білоцерківський молочний комбінат» - в стані припинення. Засновниками компанії є кіпрська "Терра Фуд Мілк БМФ Лімітед" й українське ТОВ "Терра Фуд" (м. Тульчин, Вінницька область), а кінцевим бенефіціаром - Станіслав Войтович.

Група «Терра Фуд» відома низкою молочних брендів, у т.ч. ТМ «Біла лінія», ТМ «Тульчинка», ТМ «Ферма».

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, стартувала ліквідація Білоцерківського молочного комбінату.

Коментарі
Додати коментар