До новин

Потенційні інвестори «прицінюються» до збиткового Промінвестбанку

13 вересня, 2017
Продаж
Потенційні інвестори «прицінюються» до збиткового Промінвестбанку

Кілька потенційних інвесторів проводять процедуру due-diligence щодо Промінвестбанку.

Про це розповіла заступник голови Нацбанку Катерина Рожкова в кулуарах міжнародної конференції «Захист прав споживачів фінпослуг 2017: шлях до побудови довіри», повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Я знаю, що певні покупці проводять due-diligence ПІБ, але офіційно нам навіть наміри поки ніхто не висловлював. Якщо будуть офіційні листи в НБУ, ми будемо розглядати», - сказала вона.

Due Diligence – це процедура формування об'єктивного уявлення про об'єкт інвестування.

Щодо українського бізнесмена Олександра Ярославського, який раніше подавав в НБУ лист про наміри купівлі ПІБу, за словами Рожкової, він поки не подав у НБУ пакет документів на узгодження такої угоди.

«Є лист про наміри, йдуть певні дискусії. Є також питання підтримки фінустанови. Пакет документів поки ніхто не подавав», - сказала вона.

Щодо ВТБ, то, за словами Рожкової, до сьогоднішнього дня жоден потенційний покупець ВТБ в НБУ не звертався.

Раніше повідомлялося, що у придбанні Промінвестбанку зацікавлені троє інвесторів - бізнесмени Нурусулім Аркалаєв та Сергій Тронь, екс-голова СБУ Валерій Хорошковський та угорський банківський холдинг ОТП

Промінвестбанк належить російський державній фінустанові Внешекономбанк.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, збиток Промінвестбанку у першому кварталі поточного року склав 170 млн грн.

Коментарі
Додати коментар