До новин

Підозрюваний у розкраданні «рефінансу» НБУ намагався виїхати до РФ

19 вересня, 2017
Резонансні справи
Підозрюваний у розкраданні «рефінансу» НБУ намагався виїхати до РФ

Співробітники Служби безпеки України затримали підозрюваного в розкраданні мільйонів гривень рефінансування Національного банку.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на прес-службу СБУ.

У заходах брали участь представники Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ та департаменту Інтерполу та Європолу Національної поліції

«Правоохоронці встановили, що ділок причетний до виведення понад 510 мільйонів гривень з однієї банківської установи. Разом зі спільниками він також привласнив 35 мільйонів гривень рефінансування Нацбанку», – повідомляє СБУ.

Співробітники спецслужби задокументували, що зловмисник «уклав від імені банку низку удаваних угод, через які установа була доведена до неплатоспроможності».

Після визнання банку банкрутом розрахунки з вкладниками здійснював Фонд гарантування вкладів фізичних осіб за рахунок бюджетних коштів у сумі 540 мільйонів гривень.

Вказану особу оголосили у розшук, понад 3 роки вона переховувалася від органів досудового слідства.

Співробітники СБУ спільно з прикордонниками затримали його на пункті пропуску «Гоптівка» на Харківщині під час спроби виїхати до Росії з паспортом громадянина РФ.

Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Триває досудове слідство.

Коментарі
Додати коментар