До новин

«Центренерго» покращило фінансові показники

29 вересня, 2017
Санація
«Центренерго» покращило фінансові показники

За час управління Фондом держмайна пакетом акцій ПАТ «Центренерго» товариство збільшило чистий дохід від реалізації продукції більше ніж у півтора рази, а чистий фінансовий результат - в 17,5 рази.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на прес-службу ФДМУ.

Керівник Фонду держмайна Віталій Трубаров зазначив, що ПАТ «Центренерго» привело свою фінансову звітність до вимог Міжнародних стандартів, усунувши всі застереження аудиторського товариства Бейкер Тіллі, а також здійснило переоцінку основних засобів, відобразивши їх у своєму балансі за ринковою вартістю.

«Станом на кінець 2015 року баланс товариства становив близько 6,5 млрд, на кінець 2016 року 8,5 млрд, а на кінець червня 2017 року понад 10 млрд гривень», - зазначив Трубаров.

Керівник Фонду держмайна також зазначив, що одними з пріоритетних завдань Фонду є реструктуризація існуючої заборгованості ПАТ «Центренерго», погашення вимог кредиторів та закриття провадження в справі про банкрутство.

«На початок ІІ кварталу 2017 з 1,5 млрд гривень простроченої заборгованості непогашеною залишилося близько 300 млн грн», - сказав Трубаров.

Він також повідомив, що Фондом на позачергових загальних зборах ПАТ «Центренерго» 11 жовтня планується зміна типу товариства з публічного на приватне та затвердження статуту в новій редакції.

За словами керівника, зміна типу товариства з ПАТ на ПрАТ викликана необхідністю дотримання Закону України «Про акціонерні товариства».

«При змінах типу товариства за даних умов жоден з акціонерів не отримує переважного права на викуп акцій, бо це можливо тільки для товариств, де не більше 100 акціонерів. Відсутність переважного права акціонерів ПрАТ Фонд на законних підставах передбачив також у новому уніфікованому статуті ПрАТ «Центренерго», - наголосив керівник Фонду державного майна.

Він також зазначив, що зміни типу товариства протягом 2017 року вже відбулися за результатами зборів акціонерів на 8 підпорядкованих Фонду підприємствах і плануються на ПАТ «Турбоатом». Також вони відбуваються на низці підприємств зі сфери управління Міненерго (ПрАТ «Укргідроенерго», ПрАТ «Новодністровська ГЕС» та ін.) та Мінінфраструктури, зокрема, ПрАТ «Дунайське пароплавство».

Як повідомлялося, раніше Фонд держмайна оголосив про проведення позачергових загальних зборів акціонерів «Центренерго», на яких будуть розглядатися питання зміни типу товариства з публічного на приватне.

«Центренерго» експлуатує 23 блоки на Вуглегірській, Зміївській та Трипільській ТЕС сумарною встановленою потужністю 7690 МВт. Державі належить 78,3% акцій компанії.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, арештований голова проблемної «Енергомережі» хоче приватизувати «Центренерго».

Коментарі
Додати коментар