До новин

Банкрутуючий Дніпровський завод міндобрив оскаржує свій борг перед ВТБ

01 листопада, 2017
Банкрутство підприємств
Банкрутуючий Дніпровський завод міндобрив оскаржує свій борг перед ВТБ

Дніпропетровський апеляційний госпсуд розглядає апеляційну скаргу ПрАТ «Дніпровський завод мінеральних добрив» на рішення Госпсуду Дніпропетровської області від 24 квітня, якою було порушено провадження у справі про банкрутство заводу через борг перед ВТБ Банком у розмірі 108 млн гривень.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на «Фінбаланс».

Так, 24 квітня Госпсуд Дніпропетровської області порушив провадження в справі про банкрутство ПрАТ «Дніпровський завод мінеральних добрив» (входить у корпорацію «Украгрохімхолдинг») визнав грошові вимоги ВТБ Банку на 108,2 млн грн, а от вимоги банку на 629,1 млн грн (забезпечені заставою, порукою, іпотекою) відхилив. Тоді ж було введено мораторій на задоволення вимог кредиторів та введено процедуру розпорядження майном боржника строком на 115 календарних днів.

25 травня Госпсуд Дніпропетровської області прийняв до розгляду заяву ВТБ Банку про визнання його грошових вимог до ПрАТ «Дніпровський завод мінеральних добрив» на 1,22 млрд грн, а 29 травня – заяву ліквідатора «Златобанку» про визнання його грошових вимог на 860,8 млн грн.

У держреєстрі кінцевими бенефіціарами ПрАТ «Дніпровський завод мінеральних добрив» значаться кіпріоти Амалія Хаджіпапа Караламбіду та Анна Кореліду. На ринку компанію пов’язують з Сергієм Лісковським – головою спостережної ради «Дніпровського заводу міндобрив», він також є віце-президентом УСПП. Кілька років тому серед контролерів підприємства називали в т.ч. «Федкомінвест» російського бізнесмена Олексія Федоричева (Лісковський, ймовірно, був його українським партнером).

Коментарі
Додати коментар