До новин

ДФС: Великі підприємства скорочують збитки

14 листопада, 2017
Збитки
ДФС: Великі підприємства скорочують збитки

67 найбільших платників податків вийшли зі стану збитковості та задекларували 517 мільйонів гривень прибутку.

Про це повідомляє прес-служба офісу великих платників податків Державної фіскальної служби, передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

За підсумками 9 місяців 2017 року великі платники податків задекларували 48,3 млрд грн податку на прибуток, що на 15,3 млрд грн або на 46,3% більше фактичних нарахувань за аналогічний період минулого року (33 млрд грн).

Задекларований обсяг доходів за той же період часу становив 3,36 трлн грн - на 10,9% більше, ніж за аналогічний період минулого року і займає 68,6% від обсягів доходів по Україні в цілому.

За словами начальника Офісу великих платників податків Євгена Бамбізова, показники кампанії декларування податку на прибуток демонструють поступове пожвавлення української економіки.

Збиткових суб'єктів господарювання стало на 75 менше - з 754 у 2016 році до 679 за результатами декларування за 9 місяців 2017. В першу чергу, зменшилася кількість збиткових підприємств у добувній галузі і серед трейдерів палива.

У ДФС констатують, що протягом поточного року прослідковується позитивна динаміка зменшення як кількості збиткових підприємств, так і сум збитків.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, в уряді розповіли, коли зникнуть збиткові шахти.

Коментарі
Додати коментар