До новин

Син Януковича намагався відсудити 1,6 мільярда в НБУ

16 листопада, 2017
Ліквідація
Син Януковича намагався відсудити 1,6 мільярда в НБУ

Печерський районний суд Києва прийняв рішення, яким залишив без задоволення позовні вимоги Олександра Януковича до Національного банку про відшкодування збитків у розмірі 1,6 мільярда гривень у справі банкрутства його банку ВБР.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби НБУ, передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Як випливає з матеріалів судової справи, Олександр Янукович у серпні 2017 року звернувся в суд з позовом до Національного банку з вимогою відшкодування збитків у зв'язку з виведенням з ринку ПАТ «Всеукраїнський банк розвитку», акціонером якого він є.

За результатами розгляду судової справи суд дійшов висновку про відсутність підстав для задоволення позову.

Як відомо, Янукович володів 100% акцій Всеукраїнського банку розвитку.

У 2015 році суд арештував 2,75 млрд грн на рахунках ВБР у справі про незаконне кредитування залізниці.

Але у грудні 2016-го деяким вкладникам ВБР вдалося зняти арешт з рахунків. Серед цих вкладників є Костілов О.В, який також має рахунок у МІБ.

За версією прокуратури, у банку Януковича з 2011 року з метою легалізації коштів, одержаних злочинним шляхом, створили організовану групу за участю працівників банку.

Для маскування походження грошей співробітники банку розмістили їх на своїх депозитних рахунках, уклавши також договори позики цих коштів із громадянином Яшаром Ходжаєвим.

Маловідомий житель Єнакієве Яшар Ходжаєв у 2015 році викупив офісне приміщення, де базувалася фірма «Танталіт», що володіла резиденцією «Межигір'я» Віктора Януковича.

Коментарі
Додати коментар