До новин

Росія розглядає можливість продажу «боргу Януковича» іншій країні

17 листопада, 2017
Борги
Росія розглядає можливість продажу «боргу Януковича» іншій країні

РФ сподівається досягти компромісу щодо «боргу Януковича» в три мільярди доларів, якщо інша країна викупить його.

Про це розповів заступник голови російського Мінфіну Сергій Сторчак, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на «РИА Новости».

«Чисто теоретично це можуть бути і гроші, і цінні папери якогось іншого суверена, який готовий взяти на себе вимоги до України в силу своїх особливих відносин з Україною, міг би швидше просунутися в пошуках якогось компромісного рішення. Все-таки навантаження, пов'язане з поверненням трьох з гаком мільярдів доларів, — істотне навантаження на будь-який бюджет. Ми це добре розуміємо», — заявив Сторчак.

Раніше повідомлялося, що Україна не платитиме Росії 3 млрд доларів так званого «боргу Януковича» щонайменше до 2018 року. Саме тоді має бути рішення щодо апеляції України в цій справі. У Міністерстві фінансів повідомляли, що Високий суд (Лондон) прийняв рішення на користь позиції України щодо повного зупинення виконання рішення, винесеного у порядку спрощеного провадження, до завершення розгляду апеляційної скарги України. У відомстві наголошують, що «суд прийняв позицію України та ухвалив подальше зупинення виконання судового рішення до завершення розгляду апеляційної скарги України.

Коментарі
Додати коментар