До новин

Ощадбанк залучив у НБУ 3 мільярди рефінансу

22 листопада, 2017
Борги
Ощадбанк залучив у НБУ 3 мільярди рефінансу

Державний Ощадбанк за результатами тендера з підтримки короткострокової ліквідності банків 15 листопада залучив у Національного банку 3 млрд гривень на 84 дні під 15,5% річних.

Про це розповіли в прес-службі Ощадбанку, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Як зазначили в прес-службі, необхідність у залученні рефінансування обумовлена значним обсягом операцій із кредитування великих корпоративних клієнтів реального сектора економіки.

«Попри те, що Ощадбанк залишається одним із лідерів з приросту строкової ресурсної бази в національній валюті, яка за дев’ять місяців поточного року зросла на 7,7 млрд гривень, обсяг гривневої ліквідності недостатній для повного покриття потреб клієнтів у кредитуванні», - заявив представник банку.

У прес-службі зауважили, що «зазначене рефінансування принципово відрізняється від того, що банки масово залучали раніше під час кризи».

«Зокрема, йдеться про диверсифікацію джерел фінансування. З огляду на об'єктивну тенденцію до зростання процентних ставок залучення на ринку банк використовує ринковий підхід до управління своєю ліквідністю, зберігаючи при цьому ефективність», - сказав представник прес-служби.

Ощадбанк засновано в 1991 році. Його єдиним власником є держава.

Згідно з даними Нацбанку, на 1 липня 2017 року за розміром загальних активів Ощадбанк посідав друге місце (220,723 млрд гривень) серед 88 банків, що діяли в країні.

Коментарі
Додати коментар