До новин

«Укрзалізниця» хоче скоригувати умови реструктуризації боргів

22 листопада, 2017
Борги
«Укрзалізниця» хоче скоригувати умови реструктуризації боргів

ПАТ «Укрзалізниця» розглядає можливість звернення до власників своїх єврооблігацій на $500 млн з погашенням в 2021 році про внесення поправок в їх документацію для вирішення деяких питань, пов`язаних з поточною реструктуризацією низки місцевих боргових зобов`язань компанії.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Як зазначено в повідомленні компанії на Ірландській фондовій біржі у вівторок, про це УЗ повідомила інвесторам в ході конференц-колла, що відбувся напередодні. Інші подробиці в релізі відсутні.

У прес-релізі самої «Укрзалізниці» зазначається, що в.о. глави ПАТ Євген Кравцов в ході конференц-колла серед позитивних результатів роботи компанії в січні-вересні 2017 року назвав зростання доходів швидше, ніж витрат, істотне зменшення кредитного портфеля, збільшення робочого парку вагонів, зростання обсягів транзитних перевезень на 3,2% та інші.

«Ситуація в компанії стабілізована і це демонструють результати дев`ять місяців - чистий прибуток 80,4 млн грн, тоді як за відповідний період минулого року компанія спрацювала зі збитками за міжнародними стандартами фінансової звітності», - сказав він.

Він додав, що компанія очікує за підсумками цього року отримання прибуткового фінансового результату. «Зараз працюємо над фінпланом на 2018 рік, бажано, вже на початку року мати затверджений головний фінансовий документ», - розповів Кравцов.

Він також наголосив на важливості справедливої тарифної політики, зокрема, необхідність індексації тарифів на рівень не нижче індексу цін товаровиробників та впровадження дерегуляції вагонної складової тарифу - плати за користування вагонами.

Раніше Кравцов, презентуючи стратегію розвитку «Укрзалізниці» розповідав, що ПАТ планує протягом 1,5-2 років провести ще одну емісію єврооблігацій.

Коментарі
Додати коментар