До новин

Dragon Capital і Concorde Capital допоможуть «Укрзалізниці» у спілкуванні з кредиторами

23 листопада, 2017
Законодавство
Dragon Capital і Concorde Capital допоможуть «Укрзалізниці» у спілкуванні з кредиторами

ПАТ «Укрзалізниця» залучило інвесткомпанії Dragon Capital і Concorde Capital для організації комунікації з інвесторами.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на прес-службу УЗ.

«Укрзалізниця» та інвестиційна компанія Concorde Capital планують провести 23 листопада чергову зустріч в колі професійних фінансових аналітиків і експертів ринку в режимі круглого столу.

На круглому столі менеджмент «Укрзалізниці» надасть оновлену інформацію про фінансово-господарську діяльність та фінансові показники діяльності за підсумками дев'яти місяців 2017 року.

Повідомляється, що цикл інформаційних зустрічей було розпочато 20 листопада телефонною конференцією в.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євгена Кравцова і фінансового директора Андрія Рязанцева з міжнародними інвесторами, серед яких багато кредиторів товариства.

Даний конференц-дзвінок був проведений спільно з інвестиційною компанією Dragon Capital.

Dragon Capital - одна з найбільших груп компаній, які працюють в сфері прямих інвестицій і фінансових послуг і надають повний спектр інвестиційно-банківських і брокерських послуг для корпоративних і приватних клієнтів.

Concorde Capital — інвестиційна компанія, надає інвестиційно-банківські, брокерські послуги, послуги з управління активами в Україні. Компанія створена у 2004 році. Засновник, власник і генеральний директор - Ігор Мазепа.

Нагадаємо, «Укрзалізниця» у 2017 році має намір зробити запозичення в сумі 16,2 мільярда гривень і здійснити погашення позик на 16,8 мільярда гривень.

У листопаді «Укрзалізниця» погасила трирічні іменні процентні облігації на загальну суму 1 мільярд гривень.

Нагадаємо, в лютому 2016 року власники єврооблігацій «Укрзалізниці» схвалили умови реструктуризації.

Як відомо, на момент початку реструктуризації борг держмонополії становив 37,5 млрд грн, з яких 5 млрд грн - борги перед Європейським банком реконструкції та розвитку і Ексімбанком Кореї.

На позику єврооблігацій доводилося 10 млрд грн, решта 22 млрд грн - борги перед внутрішніми кредиторами, переважно банками. Лише 25% всіх боргів УЗ номіновані в гривні, а три чверті - у валюті (долар - 72%, євро - 2%).

Україна і комітет кредиторів досягли угоди про реструктурізацію частини державного боргу загальним обсягом 18 мільярдів доларів.

Реструктуризація передбачає повне списання 3 мільярдів доларів, відстрочку платежів по тілу кредиту в сумі 8,5 мільярда доларів на 4 роки, а також фіксування ставки купона по всіх бондами на рівні 7,75% річних.

Нагадаємо, раніше «Укрзалізниця» повідомила кредиторам про технічний дефолт і розпочала переговори про реструктуризацію зобов'язань на 32 мільярди гривень.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, «Укрзалізниця» хоче скоригувати умови реструктуризації боргів.

Коментарі
Додати коментар