До новин

Великий український агрохолдинг домовився про реструктуризацію боргів

23 листопада, 2017
Законодавство
Великий український агрохолдинг домовився про реструктуризацію боргів

Агрохолдинг «Мрія» завершив переговори щодо реструктуризації забезпечених кредитів на $130 млн, повідомив генеральний директор Саймон Чернявський в ході звіту до Тернополя у вівторок.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Ми завершили реструктуризацію більшої частини забезпеченого боргу. Зараз перебуваємо в зоні безпеки за цими кредитами», - сказав він.

Як зазначається, загальний борг «Мрії» становить $1,087 млрд, з них $46 млн - кредити на робочий капітал, $7 млн - лізинг сільгосптехніки, $130 млн - забезпечені кредити, $904 млн - незабезпечені кредити.

Після реструктуризації сума забезпечених кредитів скоротиться до $62 млн, незабезпечених - до $213.

За словами Черняховского, досягти компромісу по незабезпеченій частині боргу компанія планує до весни 2018 року.

Крім того, гендиректор «Мрії» додав, що $63 млн загального боргу вже списані.

«Ці 6% пішли з портфеля наших боргів. Це результат роботи нашої команди фінансистів і юристів», - сказав він.

Сумарна боргове навантаження «Мрії» після реструктуризації має скласти близько $330 млн.

За словами фінансового директора «Мрії» Тона Хулса, забезпечені кредитори отримають індивідуальні для кожного умови реструктуризації, незабезпечені - уніфіковані умови реструктуризації.

Крім того, близько $700 млн боргу буде конвертовано в акції, а кредитори стануть власниками холдингу.

В результаті реструктуризації зміниться його структура: буде створена холдингова компанія в Лондоні, субхолдингова і трейдінгова компанії на Кіпрі, а кількість компаній в Україні скоротиться до 25.

Як повідомлялося, в травні 2017 року «Мрія» і Міжнародна фінансова корпорація (IFC) погодили умови реструктуризації заборгованості агрохолдингу перед IFC.

«Мрія» - вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, заснований в 1992 році Іваном Гутою. На сьогодні його земельний банк становить 180 тис. га, розташованих в Тернопільській, Хмельницькій, Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській і Рівненській областях. Вирощує пшеницю, соняшник, картоплю, кукурудзу, сою, рапс, ячмінь, горох, гречку і сорго.

У серпні 2014 року «Мрія» повідомила про прострочену виплату близько $9 млн процентного доходу і близько $120 млн в рахунок погашення боргу за її зобов`язаннями. Сукупна заборгованість перед усіма фінансовими кредиторами з урахуванням гарантій, наданих пов`язаним з сім`єю Гут компаніям, на момент оголошення дефолту агрохолдингу становила близько $1,3 млрд.

На початку лютого 2015 року операційний контроль над ним перейшов до кредиторів, які обрали нове керівництво, а у вересні 2016 року комітети кредиторів і бондхолдерів агрохолдингу погодили умови реструктуризації боргового портфеля компанії, який складає $1,1 млрд.

Коментарі
Додати коментар