До новин

Венесуела не погасила два великі кредити й фактично стала банкрутом

23 листопада, 2017
Борги
Венесуела не погасила два великі кредити й фактично стала банкрутом

Венесуела не змогла виплатити 237 млн доларів боргів за двома кредитами, проте ще є 30-денний пільговий період.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на ТСН.

Нафтова країна не змогла вчасно розрахуватися за платежами за облігаціями з кінцевими виплатами в 2025 та 2026 роках.

Рейтингове агентство S&P збирається знизити кредитний рейтинг Венесуели, якщо вона не почне платити в період цього пільгового кредиту.

Інші глобальні рейтингові агентства вже заявили, що Венесуела і державна нафтова компанія PDVSA перебувають у «вибірковому дефолті» через невчасні платежі за численними облігаціями.

Загалом, Венесуела має боргів на 150 млрд доларів. Президент країни Ніколя Мадуро на початку листопада заявив, що хоче реструктуризувати суверенний борг Венесуели, а також компанії PDVSA. Саме цей нафтовий гігант є основним джерелом доходу для Венесуели - країни, яка перебуває на вершині найбільших світових запасів нафти.

Раніше США наклали санкції на Венесуелу, бо вважають правління Мадуро режимом диктатури. Відповідно американські компанії, банки та громадяни не мають права купувати нові венесуельські облігації, що є вимогою для будь-якого врегулювання заборгованості.

Золотовалютні резерви Венесуели становлять 9,7 млрд доларів, а до кінця цього року мають віддати 1,47 млрд доларів боргів. Наступного року – ще 8 млрд доларів.

Коментарі
Додати коментар